ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δυστυχώς ακόμη τρία περιστατικά επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα

Τρία (3) νέα διαφορετικά κρούσματα θανατηφόρων επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκαν την Τετάρτη 15/11/17 σε τρεις (3) διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, στην Καβάλα, στην Νάουσα και στην Δράμα !!!
 
 
Στην πρώτη περίπτωση, στην Καβάλα το "λαχείο" κλήρωσε ή μάλλον καλύτερα ΞΑΝΑΚΛΗΡΩΣΕ (μιας και στις 29/10/17 είχαν χάσει πάλι από λύκους τέσσερα (4) κυνηγόσκυλα σε διαφορετική περιοχή) στην Κυνηγετική Ομάδα Λεκάνης Κόκκινος Στρατός από την Λεκάνη Καβάλας και στον άτυχο σκύλο τους, τον Αραπάκο, 8 χρονών Ελληνικό Ιχνηλάτη.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σκύλο τους ο Κυριάκος Τσοπουρίδης μέλος της ομάδας : " Η παρέα μας το πρωί της 15ης Νοεμβρίου βρέθηκε στην περιοχή ανάμεσα στην Λεκάνη και στον Κεχρόκαμπο, στο βουνό Ταλάκουρας, στην τοποθεσία Ζητά Απαγορευμενο για κυνήγι αγριόχοιρου, έγιναν οι συνηθισμένες ενέργειες ( κόψιμο της περιοχής,τοποθέτηση των καρτεριών κ.τ.λ) δόθηκαν οι τελευταίες απαραίτητες οδηγίες ασφαλείας και η παγάνα ξεκίνησε λύνοντας 1 σκυλί τον Αραπάκο. Σχετικά σύντομα σήκωσε τα γουρούνια, ωστόσο σκύλος και γουρούνια μαζί περάσανε από τα καρτέρια και μετά από 300 περίπου μέτρα τον ακούσαμε που έκανε στάμπα. Συνεννοηθήκαμε και ξεκινήσανε  δύο παιδιά της παρέας ενώ άκουγαν τον σκύλο που γάβγιζε
να πάνε να χτυπήσουν το γουρούνι-γουρούνια, αλλά έπειτα από λίγο ο σκύλος δεν ακουγόταν, έπαψε να γαβγίζει, αυτό έγινε μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που είχε ξεκινήσει την στάμπα. Τα 2 παιδιά ακολουθώντας το στίγμα του Gps συνέχισαν την πορεία τους μέχρι που έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον Αραπάκο φαγωμένο."
 
 
Στην δεύτερη περίπτωση, στην Νάουσα, στα Πριόνια στο Σέλι του Βερμίου το "λαχείο" κλήρωσε στον συνάδελφο Θεόδωρο Φουντούλη και στον άτυχο σκύλο του, τον Ρούντι, 5 χρονών ράτσα Ιστρίας.
 
Το σκηνικό της επίθεσης ολόιδιο με το προηγούμενο και ολόιδιο με όλες σχεδόν τις επιθέσεις που έχουν συμβεί σε κυνηγόσκυλα !!! Ο Ρούντι είχε σηκώσει λαγό και τον κυνηγούσε όταν συνέβη η επίθεση !!! Ο Θοδωρής κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν είδε στο Gps ότι η καταδίωξη είχε άξαφνα διακοπεί και ο Ρούντι ήταν ακίνητος για αρκετή ώρα. Ακολουθώντας την ένδειξη του Gps βρήκε τον σκύλο του κομματιασμένο !!!
 
 
Στην τρίτη περίπτωση, στην Δράμα ανάμεσα στην Κάτω βρόντου και την Μικρόπολη το "λαχείο" κλήρωσε στον συνάδελφο Κυριάκο Καρυπίδη και στην άτυχη σκυλίτσα του, την Λούση, 1.5 ετών ράτσας Ελληνικού Ιχνηλάτη.
 
Η τακτική των λύκων και εδώ πανομοιότυπη με όλες τις προηγούμενες επιθέσεις. Η παρέα του Κυριάκου (6 άτομα και 2 σκυλιά) αφού είχαν κόψει την περιοχή και έβαλαν καρτέρια, έλυσαν τα 2 σκυλιά τους την Λούση και τον πολύ πιο έμπειρο Τζακ. Τα σκυλιά σήκωσαν τα γουρούνια και τα κυνηγούσαν γαβγίζοντας, όταν κάποια στιγμή ο Τζακ επέστρεψε τρομαγμένος και η Λούση φαινόταν ακίνητη στο Gps. Υποθέσαμε λέει ο Κυριάκος ότι θα έκανε στάμπα και χαρήκαμε για την μικρή, ωστόσο επειδή δεν ακούγαμε γαβγίσματα μιλήσαμε και αποφασίσαμε να πάμε προς τα εκεί. Ακολουθώντας το στίγμα του Gps φτάσαμε 600 μέτρα από την σκύλα και φωνάζαμε αλλά παρέμενε σταματημένη !! Τότε κάναμε μια κατακόρυφη ανάβαση σε δύσβατη περιοχή, φτάσαμε στα 150 μέτρα και φωνάζαμε πάλι, αλλά τα μέτρα αντί να μειώνονται όσο πλησιάζαμε άρχισαν να αυξάνονται ( έπειτα καταλάβαμε πως την τραβούσαν οι λύκοι μακριά μας ενώ μας άκουγαν να πλησιάζουμε) !!! Μην ξέροντας τι είχε συμβεί εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή, σταματήσαμε τις φωνές και συνεχίσαμε να πλησιάζουμε. Μόλις φτάσαμε στα 20 μέτρα καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώ σχεδόν αμέσως αντικρίσαμε την σκυλίτσα νεκρή στο έδαφος!!!
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: