ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΧΑΒΙΑΡΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Afionis Snails από τη Λήμνο επενδύει στην υψηλή γαστρονομία, έχοντας αναπτύξει μία υπερσύγχρονη φάρμα σαλιγκαριών με εξαγωγική προοπτική.
Έτοιμη να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού είναι η «Αφοι Αφιώνη & Σια Ε.Ε.», προωθώντας από τη Λήμνο στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο, στη Γαλλία, όπως επίσης σε Καναδά και ΗΠΑ, ένα προϊόν που απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς λάτρεις του καλού και υψηλής διατροφικής αξίας φαγητού, το χαβιάρι του σαλιγκαριού.
Έχοντας ολοκληρώσει και την μονάδα μεταποίησης και συσκευασίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Μέτρο 1.2.3 Α του Π.Α.Α. 2007-2015, οι αδελφοί Αφιώνη, ο Σταύρος και ο Παναγιώτης, είναι πλέον απόλυτα έτοιμοι να μπούνε δυναμικά – σε Ελλάδα και εξωτερικό- στην εμπορική διάθεση των σαλιγκαριών που παράγονται στη Φάρμα που έχει δημιουργήσει η Εταιρεία, στον Μούδρο της Λήμνου.
Σε αυτή την μονάδα, που δημιουργήθηκε με ίδια κεφάλαια, επενδύθηκαν συνολικά περί τα 1,3 εκατ. ευρώ, χρήματα που αποκτήθηκαν από τα πολλά χρόνια δουλειάς του πατέρα της οικογενείας στον Καναδά, του κ. Ανδρέα Αφιώνη, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της αβγοπαραγωγής. 



Βεβαίως τα αβγά του σαλιγκαριού, το χαβιάρι του, που έχει συγκριθεί για την αξία του με το χαβιάρι μπελούγκα, δεν το λες «φαγητό», καθώς πρόκειται για ένα από τα εκλεκτότερα εδέσματα, που ειδικά οι ασιάτες – λάτρεις και μεγάλοι καταναλωτές σαλιγκαριών-  το αναζητούν και το καλοπληρώνουν όπου το βρούνε.
Ωστόσο, όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Σταύρος Αφιώνης, συνιδιοκτήτης της «Afionis Snails» και υπεύθυνος παραγωγής, η Εταιρεία θέλει να μπει – με χονδρική και λιανική πώληση- στις αγορές που απορροφούν μεγάλες ποσότητες προϊόντος.
«Για την εμπορική διάθεση των προϊόντων μας, ήταν απαραίτητη η ολοκλήρωση της μονάδας μεταποίησης, κάτι που καθυστέρησε λόγω των απαιτητικών και χρονοβόρων διαδικασιών αδειοδότησης. Η μονάδα τελικώς ολοκληρώθηκε το 2016 και έχουμε αρχίσει να διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε καταστήματα στη Λήμνο και στην Αθήνα, ενώ έχουμε συνεργαστεί και με κατάστημα του κ. Μαμαλάκη. Θέλουμε να επεκταθούμε με πωλήσεις και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουν γίνει επαφές και έχουν σταλεί δείγματα των προϊόντων μας σε Βρετανία, Βόρεια Αμερική, Ισπανία. Τα σαλιγκάρια τα προτιμούν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και σε περιοχές της Ελλάδας, ενώ τα ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και τις διατροφικές τους ιδιότητες σε Ασία, Άπω Ανατολή, αλλά και Αφρική. Να μην λησμονούμε, ότι επίσης υπάρχουν περιοχές στην πατρίδα μας , που έχουν ξεχωριστή θέση στα τοπικά εδεσματολόγια, όπως είναι η περίπτωση της Κρήτης».
Η «Αφοι Αφιώνη», στον Μούδρο και σε ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων, έχει δημιουργήσει την Φάρμα που περιλαμβάνει έξι μονάδες κλειστού τύπου, συνολικής κάλυψης 6.800 τ.μ., τη μονάδα μεταποίησης κάλυψης 400 τ.μ. και τους χώρους κατάψυξης. Η Φάρμα Αφιώνη, με παραγωγική δυναμικότητα 22 τόνων/ετησίως, εκτρέφει σαλιγκάρια της ποικιλίας Helix Aspersa, δηλαδή τα σαλιγκάρια που ξέρουμε σαν κρητικούς χοχλιούς. Η Εταιρεία έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ποιότητας ενώ όπως τόνισε ο κ. Αφιώνης, εξαιρετικά σημαντική για την εξασφάλιση απόλυτα καθαρού νερού, ήταν η εγκατάσταση μονάδας νερού αντίστροφης όσμωσης.
Τα σαλιγκάρια, υπογράμμισε ο Σταύρος Αφιώνης, είναι μία τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη αλλά υψηλή σε πρωτεΐνες, πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, ιδιαίτερα σιδήρου, μία τροφή που μπορεί να προστατεύσει από καρδιοπάθειες, που ενισχύει το νευρικό σύστημα και βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.
«Προσπαθούμε να προβάλλουμε αυτές τις ευεργετικές θρεπτικές ιδιότητες των σαλιγκαριών, ιδιότητες που κάνουν τα σαλιγκάρια μια τροφή εξαιρετική, όχι μόνο από γευστική αλλά και από διατροφική άποψη. Το σαλιγκάρι πρέπει σήμερα, όπου εκτοπίστηκε από τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, να ξαναβρεί θέση στο τραπέζι του Έλληνα, αφού μάλιστα τα επεξεργασμένα προβρασμένα σαλιγκάρια είναι εύκολα και γρήγορα στο μαγείρεμα, ιδανικά για τη εργαζόμενη νοικοκυρά», υπογράμμισε κ. Αφιώνης.

Πηγή: http://www.voria.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: